Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Multiroom audio (Večsobni avdio) - tudi brezžično

Kaj je večsobni avdio sistem?

Sistem omogoča distribucijo glasbe v enega ali več prostorov v vašem domu, podjetju, lokalu itn. Sistem sestavljajo glasbeni strežnik, ojačevalniki z zvočniki (lahko brezžični) ter nadzorna enota. Pravi večsobni sistem mora omogočati individualno predvajanje glasbe v vsakem prostoru. Uporaba takega sistema v domu omogoča, da nekdo  v kuhinji posluša lokalni spletni radio, v dnevni se predvaja vaša najljubša skupina, v otroški sobi pravljice, v sobi za goste pa najljubša glasba vaših gostov itn. Pri uporabi sistema v lokalu ali restavraciji lahko v ločenih separejih stranke same izbirajo katero glasbo bodo poslušale (lahko tudi svojo).

Glasbeni strežnik

Glasbeni strežnik je centralna enota celotnega sistema. Skrbi za hranjenje in predvajanje glasbe (tudi spletnih radijev). Omogoča predvajanje vaše glasbene zbirke, kot tudi glasbe iz priljubljenih spletnih glasbenih servisov kot so Last.fm, SHOUTCast, TuneIn radio, Spotify, Grooveshark, ... V kolikot ste ljubitelji/ica Apple izdelkov, strežnik omogoča sinhronizacijo z vašo iTunes zbirko glasbe. Zaradi izjemne razširljivosti strežnik podpira od treh pa vse do 24 različnih prostorov (odvisno od modela in licence).

Tudi brezžično!

Za predvajanje zvoka poleg klasičnega principa – ojačevalniki in zvočniki, ki so povezani s kabli, sistem omogoča tudi uporabo namenskih brezžičnih zvočnikov, ki potrebujejo le lokalno napajanje. Če želite glasbo v neki sobi tako ni potrebe, da do sobe vlečete zvočniške kable. Brezžični zvočnik preprosto postavite v sobo, ga priključite v bližnjo električno vtičnico in iz njega že slišite vašo najljubšo glasbo. Ker sistem za posredovanje glasbe med strežnikom in zvočniki uporablja vaše WiFi omrežje je domet uporabe brezžičnih zvočnikov praktično enak dometu vaše WiFi povezave. Sistem omogoča žične, brezžične in žično-brezžične kombinacije zvočnikov.

Sodoben nadzor

Ker nas vsakodnevno spremljajo takšne ali drugačne mobilne naprave je pričakovano, da lahko z njimi upravljate tudi take sodobne multimedijske sisteme. Sistem je preko ličnih aplikacij mogoče upravljati z Apple (iPhone, iPad) ali Android napravami. Aplikacije omogočajo popoln nadzor nad izbiro glasbe, izbiro prostorov v katerih se glasba predvaja, združevanje prostorov za skupno predvajanje, iskanje določene skladbe v bazi, izbiro spletnega radija itn. Sistem je mogoče upravljati tudi iz vsakega računalnika v vašem domu/pisarni/podjetju, na katerem je nameščen spletni brskalnik (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, …). V primeru uporabe Apple naprav sistem omogoča tudi, da preko avdio sistema predvajate glasbo, ki je shranjena na vaši Apple napravi (uporaba AirPlay zmogljivosti).

Ostali bonusi

Budilka – zbudite se ob vaši najljubši glasbi, da se bo dan lepo začel. Če lažje zaspite ob glasbi sistem omogoča nastavitev časovnika, ki bo po določenem času samodejno izklopil glasbo v vaši spalnici. Sistem omogoča tudi upravljanje nekaterih radijskih sprejemnikov (klasičnih in satelitskih), kot tudi sprejemnikov za hišni kino (AV Receiver). Za bolj klasično obliko upravljanja – kot dopolnitev za mobilni upravljalnik so na voljo tudi krmilni paneli za vgradnjo.

Odpravljanje težav

Strežnik omogoča oddaljeno administracijo, tako da je servis največkrat oddaljen le za telefonski klic, saj velik del težav lahko odpravimo na daljavo in vam tako ni potrebno čakati, da se serviser oglasi pri vas. S primernimi nastavitvami internetnega usmerjevalnika (routerja) lahko zagotovimo varnost in diskretnost vašega omrežja in računalnikov v njem.

 

Za dodatne informacije in demonstracijo sistema nas kontaktirajte.

Zadnje novice

Nova Medicinska Fakulteta Maribor

Študentje medicine v Mariboru bodo z letošnjim oktobrom pričeli študij na novi medicinski fakulteti. Fakulteto smo...

Prenova ozvočenja Arene Podmežakla - EuroBasket 2013

V sklopu priprav na EuroBasket 2013 smo Areno podmežakla opremili z novim dvoranskim in požarnim ozvočenjem. Dvoransko ozvočenje bodo med...

Multiroom audio (Večsobni avdio) - tudi brezžično

Sistem omogoča individualno poslušanje glasbe v vsaki sobi, tako lahko v kuhinji poslušate lokalni radijo, v dnevni vašo...

Distribucija Extron

Od junija 2011 smo poblaščeni distributer izdelkov ameriškega proizvajalca Extron. Extron je eno izmed vodilnih podjetij v...

Izpostavljeni izdelki

Integrirani mešalni ojačevalnik

Močnostni ojačevalnik z integriranim predojačevalnikom z avdio in mikrofonskimi vhodi

Okrogli vgradni zvočnik

Vgradni okrogli zvočnik, enostavna montaža, možnost ohišja v različnih barvah po lestvici RAL.

Regulator glasnosti v Gewiss ECO

Regulator glasnosti 100V ozvočenj v Gewiss ohišju

Mono matrika s kontrolo prednosti

Nepogrešljivi sestavni del večjih avdio sistemov, kjer je prisotnih več reproduktorjev in ojačevalnikov.

Teleskopska konzola za projektor s pritditveno rozeto

Primerna za montažo projektorjev na betonske, lesene in spuščene stropove.

Priključna enota za multimedijsko predavalnico

Omogoča priklop raznih signalov na projektor, zakasnjen izklop projektorja ter spust in dvig platna

Enota za upravljanje električnega platna

Enota omogoča dviganje in spuščanje platna ter vklapljanje projektorja.